agenda

Er zijn geen naderende evenementen.

Groep 4-5

Mei 2017

Woensdag 24 mei zijn we naar het Boomkwekerijmuseum in Boskoop geweest.

De kinderen hebben een leuke rondleiding gehad door het museum en gingen vervolgens aan de slag met een speurtocht.

   

 

maart 2017

Hierbij het eindresultaat van de maquette:

Na de voorjaarsvakantie zijn we gestart met het thema ‘Een plek om te wonen.’
Groep 4 heeft een start gemaakt met het maken van een maquette.


De kinderen uit groep 5 zijn onder andere aan het ontdekken wat verschillen tussen een dorp en een stad zijn.

Naast het nieuwe thema nemen de kinderen uit groep 4-5 ook een kijkje in de wereld van het programmeren.
Dat ziet er als volgt uit:

februari 2017

In groep 4-5 hebben de kinderen met taal geleerd een stripverhaal te maken. Hieronder een aantal van de resultaten. Wanneer u op het plaatje klikt, wordt deze uitvergroot en is de tekst ook leesbaar.

Jaren

Linsey

Marijn P.

Marijn Z.

Nathan

Nick

Orla

Selina

Wessel

januari 2017

We werken in groep 4-5 over het thema ‘het weer’. Tijdens dit thema hebben we onder andere vetbollen gemaakt als voer voor de vogels in de winter en schilderles gehad van juf Els van het cultuurpalet. Hieronder vindt u een impressie van deze activiteiten.

Vetbollen maken

Schilderles van juf Els van het cultuurpalet

Dinsdagmiddag 24 januari hebben we het thema ‘het weer’ even losgelaten en zijn we, samen met groep 6-7-8, aan de slag gegaan met het uitpluizen van braakballen.

We hebben geleerd dat braakballen onverteerde voedselresten van vogels zijn (met name van uilen). We hebben eerst de braakbal onderzocht; lengte, kleur, dikte, geur. Daarna begon het uitpluizen van de braakballen. De botjes die gevonden zijn, zijn op een stuk zwart papier geplakt. Vervolgens hebben we gekeken welke stukjes uit geraamtes van muizen kwamen  en dit op een tekening aangegeven.

november 2016

20161108_134648

Jaren en Wessel: Wij hebben op basisschool de Viergang niet zo bekend fruit geproefd en wij hebben van suikerbieten suikerstroop gemaakt.

20161108_134708

Linsey en Tessa: Wij hebben suikerstroop gemaakt met de moeder van Linsey. Eerst moesten we de suikerbiet wassen en schillen. Daarna gingen we de suikerbiet raspen. Dat moest koken en we moesten een kwartier roeren. Toen moesten we wachten en werd het suikerstroop.

20161108_135042

Tren en Matt-Laurence: Hier maken we suikerstroop. We moesten 15 minuten wachten en toen het klaar was, mochten we de suikerstroop proeven.

20161108_144446

Nick en Jules: We gingen suikerstroop maken en we gingen proeven. Het was heel lekker. We hadden de suikerbiet geschild en in stukjes gesneden. Dat hebben we 15 minuten laten koken in heet water. Toen het klaar was, hebben we de stukjes eruit gehaald met een koffiefilter en konden we de suikerstroop proeven.

Oktober

Wat hebben we lang mooi weer gehad! We hebben heerlijk een aantal keren buiten kunnen gymmen.

img_4353

De opening van de Kinderboekenweek met als thema “Voor altijd jong” was een sprong voorwaarts in de tijd! Een clubje oudere dames kwam om het hoekje van de school kijken.

img_4383

Wat waren de dames blij met al die heerlijke  schoonheidsprodukten! Samen met de kinderen werd er de rest van de dag Juffen dag gevierd: een opa of oma knutselen, bouwen met bamboestokken, spelen met dominostenen en werken met gasbeton. En voor de innerlijke mens werd een heerlijk cakeje versierd. Het was een gezellige en ontspannen ochtend!

Wat deden onze opa’s en oma’s vroeger toen ze net zo oud waren als ons? De kinderen hebben van de moeder van Fenna het spel ‘Landje veroveren’ geleerd. Dat is buiten op het plein fanatiek gespeeld. Een aantal oma’s hebben met de kinderen gehaakt en gepunnikt. Een heel rustgevend werkje!

img_4414

De opa van Orla heeft zijn Meccano, waar hij vroeger mee speelde, laten zien. Onder leiding van de vader van Cheyenne hebben de kinderen buiten spelletjes gedaan zoals stoepranden, touwtje springen, stelt lopen, elastieken en knikkeren. De kinderen hebben ervaren hoe het is om met inkt en een kroontjespen te schrijven.

img_4416              img_4418

En verder is er de hele week hard gevijld aan het gasbeton. Dit kunstwerk mochten de kinderen na afloop aan een opa of oma geven.

img_4424 img_4408 img_4403

img_4413 img_4400 img_4393

Na de herfstvakantie zijn de kinderen gestart met een nieuw thema: eten. Een kleine impressie. Groep 5 bedenkt een uitvinding om het ontbijt makkelijker te maken.

img_4517 img_4518

Groep 4 is bezig met de vraag wie welke produkten verbouwd.

img_4519 img_4520-1

 

september 2016:

Tijdens de middagen werken wij over het thema ‘Hallo wereld, hallo Nederland’. Hieronder een impressie van wat er gemaakt en geleerd wordt tijdens het werken aan dit thema.

Er worden dijken gebouwd..

Er worden dijken gebouwd..

Kijkdozen gemaakt..

Kijkdozen gemaakt..

Molens gebouwd..

Molens gebouwd..

Velden met bloembollen getekend..

Velden met bloembollen getekend..

Maar ook dagjes weg gepland.. Waar willen we naar toe? Hoe komen we daar? Wat is de kortste route? Wat heb je nodig als je een dagje weg gaat?

Maar ook dagjes weg gepland.. Waar willen we naar toe? Hoe komen we daar? Wat is de kortste route? Wat heb je nodig als je een dagje weg gaat?

Er worden plaatjes bij gezocht..

Er worden plaatjes bij gezocht..

En vervolgens wordt hier een collage van gemaakt..

En hier wordt vervolgens een collage van gemaakt..

Ook worden er plattegronden getekend van de verschillende lokalen binnen de school..

Ook worden er plattegronden getekend van de verschillende lokalen binnen de school..

Kortom er wordt hard gewerkt door de kinderen van groep 4-5!

augustus 2016:

We zijn gestart! De kinderen zijn al aardig gewend aan hun vernieuwde lokalen. Ze weten hun laatje te vinden in de gang; even wennen dat je geen vaste tafel meer hebt. De zelfgemaakte verjaardagskalender voor dit jaar hangt al aan de muur.

IMG_4208

 

 

 

 

 

En dan gelijk de eerste week een hittegolf! Wat is er dan leuker om met water te spelen!

IMG_20160825_142830_2080x1560

Woensdag 31/8 alweer een speciale dag …… Streetwise!   Groep 5 heeft samen met groep 6 ervaren hoe lang de remweg van een auto is. Iedereen was er knap van onder de indruk hoe lang die wel niet is! Ze weten nu ook waarom je een gordel om moet en dat je op een stoelverhoger moet zitten als je nog geen 1.35 m bent.  Maar de klap op de vuurpijl was toch wel het zelf een noodstop mogen maken in een echt rijdende (les)auto. Eerst mocht je het sein tot remmen geven met een vlag, daarna zelf voorin de auto en remmen maar. En het derde rondje achterin zitten en beleven hoe je klasgenootje remt. Fantastisch!! Iedereen is geslaagd en heeft een diploma mee naar huis. Gefeliciteerd allemaal!

IMG_4233             IMG_4236

 

IMG_4240              IMG_4249

 

 


IMG_4250

De Viergang
Jacob van Damstraat 24
2445 AE Aarlanderveen
T 0172 - 574 173 / 523 003
deviergang@scopescholen.nlSCOPE scholengroep© 2013 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders